Indendørs rundvisninger

1. Aalborg Kloster
Vi besøger en af Aalborgs ældste og bedst bevarede bygninger: Helligåndsklostret, der ligger godt gemt væk som en hyggelig oase i storbyen. Stedet rummer atmosfære og gode historier fra tiden, hvor det var hjemsted for munke og nonner. Vi besøger bl.a. klostrets kapitelsal med kalkmalerier fra begyndelsen af 1500-tallet. Latinskolen holdt til her i 300 år. Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben, blev grundlagt her. Klostret er i dag et seniorboligkompleks. Aalborg Kloster er faktisk et af de få steder i Danmark, hvor det er muligt at opleve klosterstemning,

2. Gråbrødreklostret i Algade
Vi går i dybden og besøger de underjordiske rester af gråbrødrenes kirke og kloster, hører om deres liv og færden blandt datidens Aalborgensere.

3. Nordkraft – fra kraftværk til kulturhus
På rundvisning i Nordkraft får I Nordkrafts udvikling fra el-kraftværk i den gamle arbejderby til udviklingen af det moderne kulturcenter det er i dag.
Det er blevet populært mange steder i verden at renovere de gamle industribygninger. Også i Aalborg. Når I kommer ind i Nordkraft, bliver I mødt af de rå vægge, de gamle kulsiloer i loftet og finurlige detaljer fra en betydelig industriel arbejdsplads i byen. I skal en tur igennem bygningen og besøge steder, der ikke er åbent for alle. Under rundvisningen ses det meget tydeligt, hvilken enorm forvandling Nordkraft har gennemgået. I dag står et alsidigt hus, der syder af liv med uddannelse, teater, biografer, koncertsale, spisesteder, uddannelse, forskning, kunstudstillinger og private erhverv. De mange aktiviteter er fordelt på ca. 31.000 kvm på 14 etager – det overrasker de fleste. Kan eventuelt kombineres med en tur langs havnefronten.

4. Duus
Vi starter med at gå gennem den hemmelige løngang, hvor bl.a. guiderne, Bill Clinton og Dronning Margrethe har nøgle til. Dernæst er der rundvisning i den legendariske vinkælder fra 1918, hvor whisky er blevet fremstillet, og som var det eneste værtshus i Danmark, hvor det lykkedes at formene nazisterne adgang under 2. verdenskrig. Duus Vinkjælder er netop blevet restaureret og mange historier er fundet i gemmerne. Efter rundvisningen bydes på forplejning efter eget valg. Kontakt for pris.

Maks. antal deltagere: 25 personer per guide, er der flere deltagere deles gruppen.